dålig uppdatering...

eftersom Moa klagar så mkt är det väl bäst att ta sig i kragen och uppdatera lite... Helgen har rullat på  någorlunda, vi har faktiskt fått snö här i Hälsingland, tråkigt nog!!!!! Vet iallafall en bus ponny som vart väldigt glad, Isabella!! Första utsläppet fick merethe efter mkt om och men ut ponnyn i hagen men var helt galen. Tur hon skötte sig uppsutten iallfall..

Peach är helt tvärtt emot, hatar snön, hon skulle lika gärna kunna stå inne hela dagarna bara hon fick mat och vatten. Men hon får allt finna sig i att vara ute. Hon lär väl sig nån gång den lilla fjompen! ;)

Phonie är under en vilo period nu, då hon gått så extremt bra på slutet och har verkligen bara gått från klarhet till klarhet.. Så nufår hon vila i si så där 5 dagar. tror hennes kropp mår bra av det.

Tränsen har även inte trillat in i brevlådan ännu, men jag väntar. kommer väl nu i veckan.

Ska även åka och hämta hem en sadel som jag köpt till moa som hon ska ha på peach samt provrida en totto i veckan, SPÄNNANDE! :D

Nä nu ska jag kila ikväll blir det bara slapp framför tv, merethe har blivit en softis! ^^







äntligen hemma..

Har kommit hem för någon timme sedan, kring 8 tiden. Vart inte direkt nån lång Sundsvalls tripp, men var iallafall in på hööks som jag skulle.. Kan väl inte direk påstå att jag hittade så mkt. Fick iallafall tag på det som var prio ett 2 par reflex grimmor.. Shoppade även ett schabrak och ett träns, tränset fanns inte hemma, så det skickas hem i brevlådan, skönt! Sedan köpte jag ett schabrak, faktiskt ett som INTE var marinblått, var faktiskt grönt, lite må läckert.

Lägger in bilder här nedan på vad jag köpte. Nu blir det bara myys framför soffan och ta det lugnt till jag ska sova. Hästarna är iallafall inne och står nöjt och äter på sitt foder samt hö.










storm..

Vaknade flera gånger i natt av att det var storm, att plåten på altanen slog.. Hästarna fick stå inne lite längre idag, fick hälften av frukosten inne, så dem kom faksitkt inte ut först vid ca kvart över 8, halv 9. Vilket jag tror inte gjorde dem ett dugg.. Blåser lika mkt nu till och från.. Har fått vart ut och lagat hagen 2 gånger, då stolpen/tråden blåser så dem blir flack. Aja, nog pratat om det..

Igår gick både Peach & Phonie normalt.. Phonie såg kanon fin ut, då det var en annan tjej här i byn som provade henne. Och hon fick faktiskt bara goda ord. Fin fina tjejjen!!<3
Peach var inte alls fin igår, stum,flack, stretig, var inte alls på humör igår. Var i stort omöjligt att få igenom henne, ju mer jag begärde ju mer satte hon sig på tvären och sura, typiskt ston!! På slutet fick jag henne iallafall avslappnad i lång oh låg form, då nöjde jag mig, jobbade relativt bra med rygg och bakdel då på slutet.

Idag får båda hästarna vila eftersom jag och pappi ska åka till Sundsvall och eftersom det är storm.. Ska in på hööks och inhandla 2 par reflex grimmor till ponnysarna som står på gräsmattan nästan varannan kväll, förutom bella, som möter mig vid dörröppningen och står på bron och väntar, BUS PONNY! Aja, vad som slinker ner i påsen hem med återstår att se.

uppdaterar mer senare.

Mattes bus ponny får stå för bilden idag!<3




sovmorgon...

Idag har det vart en sån hära extra underbart skön dag.. Pappsen var underbar och väckte mig kl sju, så då gick jag ut fordrade hästar & släppte ut dem. Gick sedan in och sov igen, sov till såhär kl halv 12. Så himla skönt!!! Har så himla svårt att sova på nätterna, så himla mkt som flyger runt i huvet, tänker alldeles för mkt.. As jobbigt..

Iallafall igår fick Phonie så en lång power walk, nästan hela bomvägen i bara skritt och lite lite trav, vilket jag tror var väldigt bra för hennes kropp..  Och idag fick hon en väl förtjänt vilodag! :)

Peach fick vila igår.. Idag fick hon komma ut. Red henne enbart lång och låg idag, där fokus var att hon skulle ha väldigt bra påskjut bak, bära sig själv utan att lägga tyngden på min hand, tung och spänd från början, men på slutet efter att ha fått igenom bak så släppte hon väldigt fint, jag kunde verkligen rida på lång tygel och hon gick i samma form och bar sig själv, super fin känsla!!

Och stallet är givetvis fixat! :)

I helgen hade jag tänkt mig försöka ta mig iväg till ridhuset med både Peach & Phonie för att skutta lite små banor. Med phonie blir det bara fokus på att rama in, hitta flyt och hitta bra avståndspunkt och att framför allt vänta på mig.. Peach blir det bara som vanligt, hitta bra flyt med rund och stor galopp utan att bli flack eller studsig. Fokus på låg nacke, avslappnad häst. Vet inte när Peach hoppas senast så hon kommer nog garanterat vara en piggelin :')

Nu ska jag bara lata mig resten av kvällen, så sköönt!! ^^

hoppas er dag har vart lika lugn och skön som min!

Bjuder på några bilder på söt vovven vår ^^










Fantastiska djur...

sitter och kikar runt och har rätt mkt som snurrar runt i huvet just nu.. Börja tänka på hur mitt liv skulle se ut, utan hästar?! Jag har faktiskt ingen jävla aning, då jag alltid har haft egen häst/hästar, aldrig vart i den situationen att jag vart utan häst..

Mina hästar betyder verkligen allt för mig och jag kan faktiskt inte se mig själv i ett liv utan dem.. Dem är absolut inga maskiner eller har dem för att tävla, aldrig!! Tävling är bara något som är en bonus något som är roligt. Skulle aldrig sälja någon av mina hästar för dem inte gick att tävla eller inte funkar i den gren man vill tävla.. Tycker det handlar om att vara anpassningarbar som ryttare och anpassa sig efter hästen, precis som dem gör för oss.. Mina hästar är som mina familjemedlemar,mina bäbisar och mina absolut bästavänner och jag gör verkligen allt för dem.

Hästarna som kommer hit för försäljning,tillridning,inridning, lägger sig lika varmt om hjärtat, jag tycker om dem precis lika mkt som mina egna. Hästarna jag har haft hemma än så länge har jag bara sett som att jag har hjälpt. Hjälpt dem att hitta tillbaks gnistan i livet, att ta till vara på dem, känna sig trygga, finna lycka & kärlek och framför allt ha roligt med oss människor och lita på oss. Jag är mkt mkt mån om vart jag säljer/lämnar ut mina hästar, jag skulle aldrig sätt dem i någon konstig eller obehaglig situation..  Hade jag vart miljonär hade jag utan tvekan behållt dem allesammans.

Jag älskar mina hästar för dem dom är & för det dem gör för mig, helt obeskrivligt.

Tänk alla gånger dem räddat mig, skapat lycka när allt vart som värst, gett mig hopp och kärlek. Bara det att dem lyssnar och alltid,alltid finns där. Som nu med Charlie, jag tror faktiskt jag inte hade orkat om jag inte hade haft dem andra go fisarna, det är sjukt jobbigt att se hans saker,hans box och se allt när man kommer ut, men så fort man får kontakt med dessa helt fantastiska varelser så förstår jag på en gång varför jag kämpar och vart jag får orken ifrån. Det är helt otroligt, helt fantastiskt!!!

Ni som inte har häst, ni aar inte vad ni går misste om..

Stallet är den fridfullaste & bästa platsen på jorden!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag har sån otroligt tur som har fått denna chans av mina föräldrar och som hjälpt och stöttat mig genom alla dessa år.

Utan hästarna hade jag knappast vart den/där jag är idag..

HÄSTARNA ÄR VERKLIGEN MITT ALLT!!!!!!!

lägger upp lite bilder på hästar som stått på gården & som jag ridit.






































jobbigt..

uscha, har vart en jobbigt kväll, saknar min prins. Man kan inte ana hur extremt tufft det är när man inte vart med om detta.. usch.. Har iallafall suttit halva kvällen med att samla ihop alla papper & räkningar, pratat med försäkrningsbolage... Vi ska nämligen måsta lämna in en skadeanmälan för att få ut försäkningspengarna? aja, är väl bara att göra det då. Men samtidigt så känns det så sjukt, så vansinningt sjukt att få pengar för ens bästavän, inget & ingen kan ändå ersätta hans plats?
Räkningen som kom från Ultuna var ju ganska saftig, så blir det inte till att unna sig något nu. Det finns nog bara en utväg för att jag ska klara detta, PENGAR I JULKLAPP! tur jag har världens bästa föräldrar som hjälper mig, stöttar mig. Ja,usch är det inte det ena så är det de andra. Skönt iallafall att man har bra försäkringsbolad!!

Aja, nog pratat om det..  har utöver det suttit och drömt mig bort på massa fina hästsaker och ridkläder till mig själv, fasst bara massa onödigt, så det år faktiskt vänta! Eller ett eller två par ridbyxor skulle faktiskt inte sitta fel och är faktiskt välbehövligt.

ska nu sätta mig ner, kika/läsa lite mer om licensen för 2012, så jag får ett lite mer "hum" om den..
Kan varken säga eller veta om den är bra eller dålig. Men av det man hört, så ap dyrt om man bara ska rida lokal... Men men, vad gör man inte för det man brinner för?!





brrr, kallt!!

usch, guud va kallt det är. jag förstår inte.. Önskade julen & snön kunde typ vara i bara 1 månad och sedan skulle resten vara sommar, skulle ju vara helt underbart!!

Iallafall så har jag ridit både Phonie & Peach+ fixat stallet. så har verkligen haft en slapp dag idag! :)

Började med att rida Phonie upp för galoppbackarna, red helt ensam idag, vilken funkar lika bra som vanligt. Hon är som en klocka går bara på och gör snällt allt jag ber henne om. Mötte även bussar & traktorer idag, hon bryr sig inte för 5 öre, såå skönt! Känns att hon börjar få muskler och mer ork, idag va hon super fin i galoppen, börjar bli starkar i höger med! Duktig bäbis!

Peach var som vanligt väldigt tafsig från början. Denna häst kan man verkligen inte börja med att rida ihop. Det går inte, det blir bara bråk och dålig ridning. Får jämt börja med att rida lösgörande, få låss henne i lågform i sidorna innan jag kan börja plocka upp henne, rida henne i en stadig form. Jobbade mkt med lösgörande & skänkelvikningar+ fattningar idag. hon kändes helt okey. jobbade väldigt bra med bak+rygg. Fick även sällska av Moa & Malva, måste säga att Bella såg väldigt fin ut dem stunderna jag kikade.

i veckan hoppas jag på att kunna få stjäla åt mig camilla.. Är verkligen behov av "mina camilla tränngar" nu..
Hon är ju grym att rida för, funkar som handen i handsken med mina hästar, vet precis hur dem ska ridas, så skönt!!!

Nä nu ska jag kila ut och släppa in tottorna som står i grind öppningen och gnäggar, förstår dem..
Vem skulle vilja gå ut nu liksom i kylan & leran?!

sötpäran Peach får stå för två bilder idag, enbart för hon står så fint uppställt när matte ska hoppa upp,hahah!








roliga nyheter...

Efter nu har suttit i telefonsamtal i nästan 45 minuter, som har kommit fram till att jag nu iallafall har sakt ja till en pålle i vinter & till våren.. Så nu är jag iallafall helt garanterat att jag inte är helt hästlös;)

Det är en skäck kille på 162 f.00 som ska stå här för träning/tävling. Han har inte gjort så jätte mkt, grundriden i western. Tränad dressyr upp till LB, hoppad enstaka hinder upp till 1m. ska faktiskt bli riktigt riktigt skojj och riktigt snygg är han ju med.. När han anländer åter står att se. :)

här kommer iallafall några bilder på snygg killen!







Nä nu ska jag rusa så jag hinner med allt, en häst är iallafall riden, Phonie fick sig en lugn tur idag pga det ap tråkiga vädret. Vart hennes allra första barbacka tur i skritt och trav, va lite fundersam, men sprang på så snällt & fint :) Nu dags för nästa+ mockning väntar.. Ska ruuuusa!!


regn,regn,regn.....

Usch vilket otroligt dåligt väder det är idag.. Hästarna har precis för en stund sedan fått kommit ut, glada vet jag väl inte direkt om dem vart. peach vände direkt vid hag öppningen och vill in igen, min lilla fjomp<3
Hästarna fick komma ut sent idag pga att vi avmaskade dem igår.
Idag blir det nog ut och rida lite trav intervaller på min fina 4 åring, Peach ska gå som vanligt maybe galoppintervaller? Moa kommer äntligen hem idag, så hon får ta lill plutten själv, om hon ska gå eller ej..
Blir iallafall till att små fixa lit i stallet, smörja lite grejer.

är det bara jag som hellre vill ha snö nu en än sten hård mark och massa regn?..

Det närmar sig mer och mer mot jul, vilket leder till Julafton givetvis, men efter jul så kommer Peach vara min allt mindre och mindre.. Bella går i pension, även moas lill syster böjar rida henne. Moa tar över Peach för att kunna hålla igång med träning & tävling. Jag kommer ha lite olika hästar, men tanken är väl att jag ska köpa mig min egna storhäst oxså. Men pga av ekonmiska stjäl och en saftig räkning efter charlie så får jag vänta lite. tycker det är lika skönt det med. Men hästar kommer jag iallafall att ha och rida vare sig det är min eller ej!

Nä nu ska jag kila, glömde kolla vatten i ponnyhagen, måste göras!!





klar för dagen.

Har precis kommit in efter har ridit, fixat i stallet, eftersom Moa är i stockholm fixade/red jag även lilla Bellis idag! :) Alla 3 hästarna kändes faktiskt väldigt väldigt fina.

På Bella & Peach red jag mkt mjukgörande, ställde igenom väldigt mkt för att få låss dem, mkt tempväslingar så jag verkligen kommer om dem, håller dem med på notora hela tiden.
Bella va verkligen kalas fin, jobbade ovanligt bra med rygg idag, var jätte stadig och lätt i handen.
Peach var som vanligt tjaffsig från början, men släppte väldigt fint på slutet, men väldigt spänd i nacken, hade dock jätte bra påskjuts i bak kärran idag.
Phonie var helt otroligt idag, shit vilken helt. Hur pigg och glad som helst, så fort man la på skänkeln lite för mkt, så for hon iväg, idag var det faktiskt första gången hon var stark :S roligt att hon börjar få sån framåt bjudning! Taggade som tuusan på hindret som stog på täkten, så kunde inte låta bli att hoppa ett språng. Känns verkligen att hon börjar förstå nu vad hon ska göra, hon börjar tänka lite själv. lill snuttan hoppade matte ur sadeln ^^

Utöver det så har det vart en otroligt mkt "sakna charlie dag" jag tror faktiskt inte jag har förstått ännu att han e borta på riktigt, min finaste prins :'(

Vill iallafall tacka er alla för alla fina ord,stöttningar,hälsningar och allt, det betyder mer en ni tror!!
läste alla fina kommentarer på http://clakkiomokki.blogg.se/ blogg... Kan inte hålla med er..
Nä usch, kan då säga till er alla hästägare, att ta till vara på varje minut med era underbara hästar, man vet aldrig när det är sista gången..



Bjuder på en gammal film från när jag & peach tränar lite markarbete, faktiskt ett lyckat pass :)





Händelsen med vår finaste Charlie...<3

För att slippa frågor om händelsen med Charlie pojken, så tänkte jag försöka ta mig i kragen och skriva.. Varken jag eller Moa Orkar inte svara er alla var och en..
Charlie trampade alltså in en spik i strålen, givetvis ringde vi vet..
Och vi skulle alltså bara dra ut spiken och hålla tryck för att det skulle sluta blöda, det skulle tydligen sluta efter ett tag och kunde sedan vara öm lite efter. Fine tänkte vi, man lyssnar ju på en vetrinär.. Gick kanske 5 dagar, han blev verkligen inte bättre. Det börja man tänker på som hästägare är ju givetvis hovböld, så jag ringde ut hovslagaren.. Han tyckte det såg extremt illa ut. Han tog ju i stort sett ingen belastning på vf, i det benet. Han hittade tyvärr ingen hovböld, men skodde honom fram med heltäckande sulor. Han tyckte vi skulle ringa björn (vet) och sätta honom på penicilin. Ringde dagen efter men fick givetvis inget svar då han var på bollnäs och jobbade hela dagen. Ringde dagen efter igen, samma visa, inget svar. Dagen efter det fick jag äntligen svar. Och det fanns inget annat än att hästen skulle in på kliniken NU och då fick vi även reda på att hästar som fått spiktramp ska sättas på antibiotika på en gång+ en extra stelkramp spruta. Låter ju väldigt rimlig, för så är det ju för oss människor, men vem litar inte på en vetrinär? Aja. Väl inne på kliniken så tyckte Björn inte det såg ljust ut. Men efter mkt mkt om och men så hittade han en liten hov böld väldigt långt upp mot trakten och in mot strålen. Han gav honom smärtstillande i hela hoven vf och höll rent. När allt va klart så bestämdes det att han måste stå kvar några dagar för att det skulle hållas skött och under uppsikt.Björn berättade även att efter all smärtstillande han fått så skulle hältan vara betydligt bättre. Vi åkte iallafall hem och han stog nöjd i sin box han fick och tuggade på sitt hö. Dagen efter kommer telefon samtalet ingen vill ha. Han hade inte svarat ett dugg på smärtstillande eller bedövningen. Det var bara att åka raka vägen till ultuna på en gång. Minns en idag hur jäkla stort problemet var att leda honom ut till transporten & lasta honom. han bokstavligen hoppade på 3 ben. Väl framme på Ultuna mötte Chris upp oss, en kanon trevlig vet, även kirurg. Han berättade för oss att detta med Charlie var ett väldigt allvarlig fall och han måste opererad på en gång. vi lämnade honom och även denna gång fann han sig vid att sova borta och tuggade nöjt på sitt hö när vi åkte. Personalen där lovade att hålla oss uppdaterad, hellre för mkt en för litet. Kirurgen berättade även att det var ett otroligt stort ingrepp och att det var 50 & 50 om det skulle gå bra eller ej. Men om operationen gick som den ska skulle han få komma hem mellan 10-14 dagar.
Fick telefon samtalet om att operationen hade gått bra, dem hade fått ut infektionen som satt i hoven & börjat gått mot hovleden. Nu kunde dem inte göra mer, nu var det upp till honom om hur han svarade på medicinerna och antibiotikan.. Dem lovade att höra av sig 3 dagar efter, vi skulle få beskedet om hur det skulle bli och hur han hade svarat. Det blev måndag, dem hörde av sig. Operations såren hade läkt alldeles för dåligt för att se om det var för dem eller infektionen han var halt. Vi bestämde för att höras av 2 dagar efter. Den dagen fick vi inget svar, inget som hörde av sig. Jag bestämde mig för att åka för att hälsa på honom, väl framme var vi inte välkommen in. Då han låg på operations avdelningen, infektions risker och blablabla.. Men efter mkt om och men fick jag hälsa på honom. Han såg faktiskt relativt pigg ut, men fortfarande lika halt :/
Jag pratade en än gång med personalen och dem skrev till och med upp i journalen att dem skulle kontakta oss dagen efter.. Dagen efter fick vi inte heller något telefonsamtal, så jag bestämde mig för att ringa försäkrnings bolaget för att höra hur jag skulle gå till väga. VI skulle alltså pressa dem och sätta press på dem. Dagen efter ringde dem, berättade att han inte hade svarat ett dugg på behandligen. Fanns ett endaste försök till att göra, ge honom dubbeldos på allt. Så han fick helgen på sig och ett absolut sista försök. Dubbeldoserna gjorde honom extremt trött och han fick något slags former av hjärtklappningar och hög puls. Men benet svarade inte ett dugg.. På måndag kom det dära telefonsamtalet INGEN hästägare vill ha.. det fanns inget mer att göra. Det var upp till oss nu.. Att låta honom stå där och ha ont, fortsätta gå på behandling som han inte tar emot eller låta honom somna in för gott.. Jag minns att mitt hjärta stannade när pappa ringde och berättade. För mig var det en självklarhet trots att tårarna sprutade, jag knappt kunde andas. Dagen där på var det bara att packa in i bilen och åka till Ultuna för att ta farväl av sin bästa vän. Väl framme på plats blev vi åter igen bemött av den underbara kirurgen Chris. Han berättade att dem hade gjort en till undersökning, gått in med kameror och massa. Infektionen hade gått så långt att den hade gått ut i hela hans vänstra ben, i senor och leder. Hans kropp hade sakt ifrån och orkade inte mer, det var just därför han inte hade tagit emot alla mediciner. Han tyckte även att vi var helt fantastiska så som vi kämpat för denna prins, att vi verkligen skulle veta att vi hade gjort allt för honom och att vi gjorde det absolut bästa för honom. Han berättade även Att han absolut inte skulle behöv känn något. Han skulle bara få sova,men att sova föralltid..
Han visade oss vägen till honom, sa att vi fick ta hur mkt tid vi ville med honom..
Även att lill prinsen kände igen sin matte.. Han var så jävla söt, helt otroligt. När jag grät stöttade han mig, genom att puffla på mig, pussa/naffsa på min munn & näsa. Tror han kände på sig att något var på gång. Man såg på honom hur helt färdig kroppen var, men huvet såklart. Huvet ville så himla mkt mkt mer en vad kroppen klarade av. Han var så go och skulle vara med hela tiden, man kunde inte lämna honom en sekund, han skulle ha All uppmärksamhet, fick han den inte så tog han den. Han fick massa massa massa godis, pussa och mys. Minns hur svårt det var att ta steget, att bestämma att nu går vi, nu åker vi. Jag vill egentligen stanna hur länge som helst och aldrig låta dig gå. Men jag valde att lämna dig när jag fick det bästa slutet. du var som gladast och hade orken.
Måste säga att det är bland dem jobbigaste stunderna i mitt liv. Men jag tror jag gjorde det som var absolut bäst för dig, för det ville jag iallafall. Nu ska du aldrig mer behöv känna smärta.. Mina tankar finns hela tiden hos dig & mitt hjärta det har du!! Sov så gott min vackraste & finaste & bästaste ponny♥

R.I.P
Land Cruiser (charlie)
16/11-11

Vill även tacka all underbara människor som stöttar och hjälpt mig/oss under denna tid, ni är obeskrivliga...♥

Världens bästa och finaste Charlie!<3
















nytt försök..

Tänkte ta mig i kragen och göra ett nytt försök att börja blogga igen, måste iaf skaffa ny design, någon gullig stjäl som vill hjälpa?:)

Har iallafall hänt otroligt otroligt mkt sedan sist..
Mixen har fått flyttat till Göteborg, vilket funkar helt otroligt!

Jag hade även skaffat mig en ny pärla, som tyvärr fick somna in för 4 dagar sedan, vilken var det jobbigaste jag vart med om, med om hans händelse kommer senare..

Peach & Bella finns fortfarande kvar på gården och rullar på som vanligt, rids dagligen.

Har även en 4 åring efter crelido, hade även en till halvsyster, som jag sålde för ca 3 veckor sedan. Som jag håller på rider in & utbildar, helt otrolig är hon... Har några nya hästar på ingång, men funderar på att avvakta lite och vänta till efter nyår. så jag får hinna landa lite efter min charlies bortgång.

Har utäver det nästan bestämt mig för att hoppa av skolan och istället göra det jag verkligen binner för, mina underbara djur.

Här kommer iallafall en film på min fina 4 åring efter crelido, som här är riden i 3 veckor!





RSS 2.0