Måndag..

Stog ut o stannade i skolan heela dagen lång... oavsätt att huvudet dunkade 110..
Vart besiktning av lill grabben idag, som gick igenom utan anmärkningar, både hovis, vet tyckte han va så otroligt trevlig, fin 4 åring, alltid roligt att höra =) Så den 12 åker han lill plutten! :/
Drutten fick nya dojjor, kommer springa bättr en någonsin, har jag en kännsla av!
Min ponny är fortfarande lite tjock/gallig i ett frambenet, så ingen tävling i helgen, skiit! :(
Blir kanske lite transport, dressyr trimmning i ridhuset istället, om hon är fräsch! :)
Blir troligen Stockholm i helgen, ska bli otroligt roligt!
Imorgon blir det ny månad, nya tag, tävlingarna börjar, mitt allra sista år på ponny, undra vart jag tar vägen sen?
Sluta med hästar kanske?



Min söötaste ponny & Jag sommaren- 2010 :')









då var helgen slut.

Helgen har bara rusat förbi, inte vart det mkt till vila här inte... Alla hästar har iallafall vart helt fantastiska!
Kom en familj från stockholm o provade Heffis idag, så om besiktningen går som den ska nästa vecka alltså UA så blir han stockholmare! Känns verkligen kanon, så otroligt trevliga människor, hade sånt otroligt furnuftigt tänk, hanterade honom otroligt bra, Hon var lugn o trygg i sig själv, ja så som en unghäst behöver! :) Men kommer sakna min lilla bäbbis,faktiskt! :( Så nu får vi se vad nästa tillskott blir för något, men nått blir det nog allt! ;)
Måste även säga att jag är såå otroligt jäkla inponerad över Moa som gick ut o red i kolmörkret, red först med Clara, men eftersom hon bara skulle skritta efter går dagens träning red hon vidare själv, träna lite med, hon är ju helt otroligt, jag är så STOLT över henne, ni anar inte... Måste även passa på att tacka Claris som tog min lille sessa på släp idag! :')

I helgen blir det kanske stockholm för lite pill på totton, lite planering för upplägget framöver! :)

NU BLIRE TILL ATT VILA! ^^




JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA MEDRYTTARE/FODERVÄRD!
SÅ SOM DU KÄMPAR MITT HJÄRTA!<3




Helgen bara rullar förbi..

Jahapp, dagens började ju inte direkt toppen.. Vaknade av en sviiin värkande fot som dunkade 180..
Dogge, den hyggliga ponnyn har ju fått lite damp, så han sprang rätt över mig i går kväll, men han lyckas ju alltid charma en ändå.. Va in med Drutten idag på hagmyren, Perra körde honom, så OTROLIGT roligt att de honom när någon annan kör honom, han är ju sååå GRYM, han tyckte Druttis va jättejätte fin, så den 12 kvlar han på hagmyren, JIPPIE! :D Efter det var det bara hem, packa sessans påse för att åka å träna med henne! Idag blev det lite markarbete/hoppning, hon kändes verkligen kalas fin, super nöjd över hästen faktiskt! :')
Efter det va det bara att stressa hem, för det va några trevliga männisor från söderhamn som kom förbi o kikade på Heffis, han va för övrigt riktigt fin idag! :') Nä nog om hästandet, nu ska jag pallra mig ner,vila foten, ringa Vickan, vara social med familje och självklart kolla på fångarna på fortet! :)



Sötaste Meja får stå för bilden idag! ^^





Fredags mys!

All hästar ridna, Heffis va sviiin pigg idag, hoppas han taggar ner liite tills på söndag iallafall! ^^
Drutten va KALAS fin, ska in på hagmyren imorgon, Perra ska köa honom, för den 12 ska han kvala, JIPPIE! :D
Måste även säga att Peach va svin fin idag, har gått svin dåligt i kanske 1-2 veckor nu, Men idag bestämde jag mig verkligen för at ha tålamodet på topp, tänkte mig noga för på övningarna jag fick av camilla, Ställa,spåra,flytta,tempoväxlingar. Och hästen vart klockren, så glad! Hoppas det håller i sig, för imorgon blir det ridhuset, för lite hoppträning/markarbete! :')
Kvällens planer fick vi ända på.. Eftersom jag ska upp kl 8 imorgon... Blir en myskväll framför tv, kika på let´s dance! :)







dålig uppdatering...

Har vart väldigt dålig på att uppdatera nu på slutet.. men har haft fullt upp med alla häst.. Allt går iallafall jätte bra här hemma med ponnysarna, alla 3 är lika glad av att vara tillsammans igen! Dogg står o njuter varje morgon när jag kommer ut, stå mellan två brudar o leka med lamp knappen är det inte ofta man får göra(av,på,av,på)! ;P Måste även tala om att jag va in med min Druttis på banan i lördags, han va verkligen KANONERS! Så jäkla fin, man kunde inte annat än lee när man körde honom, allt satt som en smäck! jag är så stolt! Han även satt ut lill bäbis nu, som är tillsalu. Kommer en familj bortanför stockholm på söndag o provar honom, tänk om man hade tid! :(
Har även hunnit med tandläkaren igen, tandis är inte omtyckt i mina öron, men inge hål fanns det iallafall, så slipper besöka dom på ett år till, YES! I helgen blir det hagmyren igen med stjärnan, träning med sessan, visning av häst...
Känns som helgen kommer bara rulla iväg.. Men hoppas på det bästa!




Heffis & jag i söndags.. något spänd, men börjar bli sååå fin! :)





Ponnyn Dog..

Nu står ponnyn Dog i vårt stall, alla hästar äter nöjda på sitt hö, men ska jag vara ärlig tror jag det va Peach som vart gladast av alla att han va tillbaks! ^^
Dogge som han kallas är en d-ponny valack på 9 år.
Kom till familjen Nordell för ca 2 år sedan.
Och va då ganska outbildad. Men idagens läge går han stadiga L.B er Dressyr & L.C hopp, men tränar 110 hinder.
Otroligt fin kille, otroligt myysig o social!
En häst jag ridit, tävlat en del under sommaren 2010!
Lill gubben! <3




Jag & Doggis på prisutdelning i söderhamn 2 maj 2010, hand andra L.C! :')




äntligen frisk!

uscha vilka dagar vi haft.... från söndag till onsdag har jag legat i jätte hög feber o magsjuka, inte roligt kan jag säga! O hela familjen åkte på det samtidigt.. Just då önskade jag verkligen att jag inte hade häst, vi bråkade till o med om in/utsläpp, men jag fick allt pallra mig ut som tur har jag värlens bästa pappa som hjälpt mig!!
Idag har jag iallaflal vart bätte, alla hästar är ridna, alla stallar mockade! Till er som letar häst, hör av er!!!! =/
Då tiden inte räcker till är det nu en kuse som är tillsalu! :(
Nää nu ska jag väl pallra mig iväg, hjälpa Moa med lite spanka, som jag är såå bra på! ;)
kl 9 ikväll kommer Doggis o ska stå här, mer info om honom kommer kanske ivkäll! :)
puss så länge!







fotografering....

Idag kom Amanda Engström hit och fottade mig & hästarna, jätte roligt att äntligen få bilder på dem vackra varelserna! Tuusen tack Amanda, ni kan även kolla in hennes blogg här: http://photoismylife.blogg.se/
Sen kom även bästaste Clara hit, vi gjorde i stort sätt klar sadelkammaren, bara lite små fix kvar nu, det känns sååå skönt! :) Vi red även en sväng på bästaste ponnysarna, på räääser travarna! ^^ Jätte mysigt faktiskt!
Nää nu blir det sängen, mår inte ett dugg bra...

Bilder från idag:




























trött...

dagen har gått väldigt fort, men har trots allt hunnit med alla hästar, även börjat träda sadelkammaren, det blir faktiskt väääldigt bra, bara lite kvar att göra imorgon! :) hoppas inte på allt för dåligt väder imorgon. ska inna med såå mkt imorgon, förhoppningsvis fotografering, pållen/pållarna ska in på hagmyren, Moa ska förhoppningsvis iväg på träning, resten i stallet ska göras klart, jag ska även hinna med att ta en till titt på Doggis, som jag lovat Claris! :)
Fick även trevlig info idag om att nästa helg eller helgen efter det åker jag ner till Stockholm igen! :)
Såå skojj! :)

Nää nu blir det fångarna på fortet! ^^






Min bästaste stalltjej..

Moa lärde jag känna genom hennes underbara store bror Emil, som gick bort för några år sedan.. Vi umgick inte vi viste i stort sett bara vilka vi va! Jag tror faktiskt jag lärde känna henne genom Clara, Jag hjälpte Clara en hel del, Efter mkt om o men o trött på ridskola ridning var det dax för henne att skaffa egen ponny, (clara alltså) Moa vart ensam i stallet (Harmångers ridklubb) Och slutade då, fick då erbjudande att börja rida min ponny Isabella nån dag i veckan!
Moa kom till mig/hästarna som väldigt orutinerad, kunde i stort sett ingenting, kunde ridalätt, galoppera i fullfart!
Hon var liiiiv rädd för att hoppa, då det bara hade hänt massa knas tidigare. Hon va otroligt spänd och kunde inte slappna av en sekund! Efter många träningar, med lite till lit till mina otroliga ponnysar så rider hon idag kanon, en bit kvar, men kommit en sån otroligt bra bit på vägen! Rider båda ponnysarna kanoners, som ni vet är inte nån av mina hästar särskillt lätt, men sitter trots allt o rider dem i öppna,sluta,galoppombyten,skönkelvikningar, ställer. Vilket är ändå helt otroligt med tanke på hur liten hon själv är, så hon har inte särskillt mkt ben att "komma om" med.
Sitter och hoppar enstaka hinder på 1meter banor på 80, hon som va så liiiiiv rädd för oxrar!
Mål med 2011 är att få ut henne på tävlingsbanorna, hennes sits & balans blir bara bättre o bättre för varje dag som går! Bara på några månader har hon gjort sånna extrema framsteg, guuud så som hon kämpar!!!

ÄR SÅ OTROLIGT GLAD ATT JAG HAR MIN MOIS!<3
JAG & HÄSTARNA ÄLKSAR HENNE LIIIKA MKT!





kort dag..

Idag har allt rullat på riktigt bra, vart i skolan sedan hem o kört drutten, som va KALAS fiiin idag! :')
Sedan vart det en underbar tur med bästaste Moa , på bästaste ponnysarna!
Har ju även glömt att presentera/ skrivit info om Moa, så det måste jag absolut göra! :)
Helt sjukt att snart en skolvecka har gott, jag har faktiskt skött mig någorlunda!
ser sjuuuukt mkt fram emot helgen och vad som kommer ske kommer jag uppdatera eftersom!
Nu bliiir det sängen o myyysa med världens bästa dennis!<3<3





Då är allt klart..

Då var allt klart idag.. Mådde så jääädrans ille i morse så vart ingen skola för min del, men imorgon så ska jag ta mig i kragen och pallra mig dit! Clara & moa kom iaf hit efter skolan, så vi tog ut mina älskade pomppisar och red, Bella har blivit så sablarns pigg, sååå roligt att se henne så fräsch!! :')
Efter det drog vi till Doggis, för jag skulle kolla honom för han hade inte kännt helt 100!
Vart en liten lugnt tur,ställde mkt, flytta,börjde och höll på hittade något i höger bogen? Stack hem och maserade lite, klämde och kom fram till att han antingen har en låsning eller sträckt sig där! Så ska skrittas i 4 dagar, sedan ska jag tillbaks o kika! :) Och ifall jag inte har sakt det så kommer Dog att flytta hit nånting fram över, han ska stå här med mia flickor! :) Även att när jag kom till min söta Druttis hade han vart o handlat en 18 år present till mig, ett nytt grimskaft som han ska ha när han åker transport, sååå sött!!! TAACK!!!<3
  
Vad vill alla att man ska skriva om?

                                          

                                                                                                                                    

födelsedag...

Idag har jag inte hunnit med särskilt mkt.. Men var ju trots allt min födelsedag idag! :D
Va i skolan, sedan när jag kom hem hade världens bästa Moa ridit hästarna, så jag har vaaart heeeel ledig från hästarna idag, ganska skönt faktiskt! :) Haft en kanon trevlig dag, tuuusen tack alla för alla fiina presenter, alla otroligt fiina gratulationer, dem värmer såå mkt! Nää, nu sopar säängen, imorgon blir det ridning med flickorna, sedan ska jag åka o kika på Dogge, mer infom kommer om det imorgon!

Godnatt!



                                                                                                                           

Bea & Peachan



En filmsnutt från när Bea tränar Peach i sommras! :)
När det väl klickar är hon fiin! :)

sådär..

så,då va lite info om pållarna på plats, nu blir det mat sedan drar jag & moa ut o rider pållisarna! :)
sen en liten kör tur med rutten som bara fick en promenad igår..
skriver mer ikväll..

Måste även bara säga grattiiis till Beea http://beatricenordin.blogg.se/ som klarade/fick sitt körkort idag! :)

 
             
                                                                                                                                     

Qvadrutten

Drutten som han kallas är ett kallblod på 6 år, ca 155-160 cm.
E. Qvadrigo. Stått här i vattrång sedan april ungefär, va då bara startad som 5 åring, om jag inte minns fel?
Är nu under träning o som jag hoppas ska kvala nu i början på året o som jag sedan ska ha användning av när jag tar mitt monte licens nu strax! :) Otroligt fiin grabb som kommer bli GRYM när allt kommer till rätta o han får till det! Obeskrivlig personlighet, folk kan uppfatta honom som jobbig & bufflig, men han är trots allt en charmööör!
Såå fin, snäll o finner sig (oftast) i allt!



                                                                                                                             
                                                                                                                                         

Peach Blossom

Peach Blossom är ett arab sto på 148 cm , alltså d-ponny. Född 1996.
Peach är en otroligt känslig dam, men otroligt fin när det väl klickar. Otroligt välriden o mjuk. tävlat LB dressyr gör rörelser för LA pogram så mål med 2011 blir att rida LA. I hoppning är hon väldigt humörsvängig, men otroligt pigg o älskar att hoppa, så länge inte matte stör! inte alls lika lätt riden som i dressyren. Tävlat L.C hopp, men tränat banor på 120! Peach kom till oss som 1,½ åring så har vart med hela hennes utbildning, hon håller på att utbildas än idag. Mkt speciell tjej, men otroligt vacker, sååå snäll!
Helt otrolig ponny!!!!



                                                                                                                                

Isabella

Isabella är född 1991 och fyller alltså 20 år i år, c-ponny ( 137,5cm) Hon är den ponnyn som vart med vid min sida från dag ett.
Isabella är en ren hopp ponny rakt igenom. Löshoppat 155, hoppat mindre banor på 135 och tävlat upp till bara L.B. Trots sin enorma potential som hoppponny har hon även startat: Gymkhana,dressyr,western,fälttävlan och har placeringar i samtliga grenar! I år är det Moas tur att tävla henne lättare klasser i hopp & dressyr!
Och för den delen är det tjejen som rider henne nu!
En heeelt otrolig ponny!!



                                                                                                                                         

Då vare klaart...

Äntligen är headern på plats o tack vara gudomliga Amanda http://bloggparken.se/anyhlen som hjälpte mig!
Läre väl synas när jag börjar fatta lite, kommer igång lite bättre!
för övrigt så har jag sjuuukt mkt tränings värk!

Info om hästarna kommer in kort..

RSS 2.0